Masina debitat cu jet de apa

Masina debitat cu jet de apa

Tăierea cu jet de apă abraziv este unul din cele mai noi tehnologii neconvenţionale de prelucrare a materialelor. Pentru prima dată jetul de apă a fost utilizat în exploatarea cărbunelui, în Rusia şi Noua Zeelandă . În anul 1979, Dr. Mohamed Hashish a inventat tăierea cu jet de apă abraziv prin adăugarea materialului abraziv în jetul de apă, în 1980 tot el a folosit pentru prima dată maşina de tăiat cu jet de apă abraziv la tăierea sticlei, oţelului, beton .
Cu jet de apă abraziv se pot tăia diferite materiale cum ar fi: oţel, oţel inoxidabil, diferite aliaje de nichel, materiale compozite, aluminiu,cupru, titan, piatră, granit, sticlă, plastic etc.
Tehnologia este utilizată pe scară largă în industria aeronautică, industria automobilelor, construcţie la tăiat piatră, granit etc.

ArtaFier Damaschin are in dotare acest utilaj cu care realizeaza taieri in metal pentru garduri si porti din fier forjat, taieri in marmura, granit, travertin pentru modele deosebite cum ar fi medalioanele de pardoseala sau la comanda diferite obiecte artizanale.
Datorita preciziei acestei masini de debitare cu jet de apa, acum este posibila si taierea sticlei dupa diferite modele de design la alegerea clientului.

Avantaje:
– Absenţa zonelor afectate de căldură, absenţa durificării termice şi a solicitării materialelor.
– Absenţa prafului, a fumului sau a gazelor toxice.
– Ascuţirea uneltelor nu este necesară.
– Sarcină mecanică redusă a piesei prelucrate.
– Debavurarea nu este necesară.
– Reprelucrarea nu este necesară.
– Viteze de tăiere relativ mari pentru materiale groase.
Tăiere de până la 200 mm, în funcţie de tipul materialului.

Vezi modele de taiere cu jet de apa in functie de materialul dorit:

[one-half][/one-half]
[one-half last][/one-half]